panooo

1. Esterházyak nyomában:

Magyarország nyugati kapujában a mondák és mesék egykor egy titokzatos vidékről szóltak. Ismerje meg Ön is a Hanságot övező titkokat és legendékat, szerezzen Önnek és családjának is felejthetetlen élményt. Fedezze fel Ön is a Fertő keleti partjának településeit valamint az Esterházy kastély angolkertjét, franciaparkját a kastélyhoz tartozó Lés erdőt. Mindezt egy élményvonat fedélzetéről, hogy még emlékezetesebb legyen az utazás. A kirándulás során beépített hangrendszeren keresztül idegenvezetésben is részesül.

Március 15-től október 31-ig minden KEDD és SZOMBAT 17:00-kor várja Önt és családját az ESZTERHÁZI EXPRESS DOTTO élményvonata

Indulási hely: Hegykő Hotel HegiQ

Technikai adatok:

Utazás időtartama: kb 1,5 óra

Utazási eszköz: Dotto élményvonat

Férőhely: 24 fő

Hogy mit láthat?

1.Hegykő

Az utazás a Fertő part turisztikai fővárosában veszi kezdetét a Hotel HegiQ parkolójában.

Hegykő a világörökség, és a Fertő-Hanság Nemzeti Park részeként Európa szerte híres sókoncentrátumú gyógyhatású termálvizének,  termálfürdőjének és gyönyörű környezetének köszönhetően kedvelt turistacélpont.

(forrás: www.hegyko.hu)

2. Fertőszéplak

falumúzeum

Fertőszéplak a Kisalföld és az Alpok keleti nyúlványának találkozási helyén négy dombra települt. Köztük a legnagyobbra épült a kéttornyú Mindenszentek templom. A falu néprajzi hagyományait, berendezési tárgyait, lakóinak életmódját a Falumúzeum mutatja be – az Öreg utca megmaradt öt házát alakította át a Soproni Múzeum 1982-ben. A szép, egységes, fűrészfogas beépítésű utcasor a Kisalföld népi építészetének remeke.

(forrás: www.fertoszeplak.hu)

Kíváncsi hogy miért van a templom oltára mögött ma is egy bot? Vagy hogy mit talált egy széplaki legény a Fertő árterében? Ismerje meg Ön is Fertőszéplak legendáit!

3. Fertőd

kastély pano

Győr és Sopron között, Soprontól délkeletre, a Fertő-Hanság kistájon fekvő település. Műemlékein, egyéb nevezetességein kívül a térség gazdasági és kulturális központja.

A település középpontjában a patkó alakú, lenyűgözően szép barokk stílusú kastély található, amely a város idegenforgalmának fő forrása, meghatározó jelentőségű látnivalója. A kastély és épületegyüttesének építtetését az 1720-as évektől Esterházy József kezdte meg. Eszterháza neve először Miklós herceg levelében (1766) olvasható:" Schloss Eszterháza".

A kastély világhírű kapujához érve bepillantást nyerhetünk Esterhazy Fényes Miklós egykori udvarába, hol a kisvonat fedélzetéről csodálhatjuk meg a kastély kertjeit, parkjait és egykori vadász erdejét. A túra alatt folyamatos idegenvezetésben részesülnek vendégeink!

(forrás:www.fertod.hu)